intervisie stappen
Een praktische methode waar je met elkaar slimmer en wijzer van wordt.
Meld je aan voor de e-zine van Kwaliteit.com! 10 stappen methode voor intervisie. Casusinbrenger brengt zijn of haar casus in. De meedenkers stellen eerste ronde open vragen 1, 2 of 3 vragen, afhankelijk van de beschikbare tijd. De vragen worden genoteerd op een flap-over.
e sigaret
DocPlayer.
Presentation Mode Open Print Download Current View. Go to First Page Go to Last Page. Rotate Clockwise Rotate Counterclockwise. Enable hand tool. Presentation Mode Open Print Download Current View. More Information Less Information. Enter the password to open this PDF file.:
permanent
Oplossingsgerichte intervisiemethode Nicolette de Wijn.
Zelf beginnen met Oplossingsgerichte intervisie. Hieronder vind je een link naar een pdf met de methode. Zorg dat iedereen een exemplaar voor zich heeft zodat de stappen tijdens de intervisie bekend zijn. De voorbeeldvragen bieden hulp om het proces goed te laten verlopen.
seo copywriting
Intervisie.
U bent hier: Home Functioneren Ontwikkelingsvaardigheden Jezelf ontwikkelen Intervisie. Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collega's' elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Dit gebeurt meestal in een intervisiegroep. De leden van de groep komen op vrijwillige en gelijkwaardige basis regelmatig samen.
outplacement amsterdam
Tool: Balint-methode voor intervisie Nieuwe wegen met ggz en opvang.
Tijdens de themabijeenkomsten van het programma Nieuwe wegen ggz en opvang gebruiken de themacoördinatoren de Balint-methode voor intervisie. Een methode waarin je één casus behandelt, waarvan de meeste mensen denken iets te kunnen leren. De Balint-methode is geschikt voor ervaren intervisiegroepen met minimaal 5 deelnemers. Een belangrijke voorwaarde is dat de deelnemers elkaar goed kennen en vertrouwd zijn met elkaar. Het doorlopen van de methode kost wel tijd; tussen de één en twee uur. In de methode staan 11 stappen.
gekke sokken mannen
bol.com Practice book intervision 9789013112450 Vakmedianet Management B.V. Books.
In my opinion, intervision an excellent alternative to take training courses. If an organization has no experience with intervision I recommend an intervision group to start and after a year to evaluate whether this tool can be used more widely.
Intervisiemethodieken Coachy.nl.
Tweede ronde Mogelijk zijn er nieuwe vragen, dan herhaal je de stappen 2, 3 en 4 nog eens. Herformuleren De groepsleden formuleren het probleem alsof het hun eigen probleem is in één zin die begint met Ik, schrijven ook dit op een post-it en geven het aan de inbrenger.
Intervisie Peta Twijnstra coaching training intervisie Vraagstukken waar je mee te maken hebt bespreken met anderen Leeuwarden Friesland.
Lees meer over intervisie in het artikel: Wat is intervisie? Intervisie heeft een duidelijke structuur en werken met verschillende modellen en werkvormen maakt intervisie afwisselend en leerzaam. Zie ook het artikel: Opbouw van een intervisiebijeenkomst. Het stellen van goede vragen is een belangrijk onderdeel van intervisie.
Begeleidingsmethoden.nl: Wat is intervisie.
de Socratische Intervisie Methode. de 10 stappen methode. Zoveel bijeenkomsten als de deelnemers noodzakelijk achten. De deelnemers brengen beurtelings actuele ervaringen in, onderling wordt hulp aangeboden met het omgaan met een als problematisch ervaren situatie, zodat het eigen functioneren kan verbeteren.
Teamchange Een viertal intervisie methoden voor teambegeleiders en teamcoaches.
LEREN VAN ELKAAR. action learning, intervisie, praktijkleren, team oefening, teamcoaching, vergadertechniek, werkvorm. Oefening: 4 Intervisie Methoden. Intervisie is een geliefde aanpak omdat het praktisch is en omdat mensen van elkaar kunnen leren. Teamcoaches en trainers moeten minimaal een handvol intervisie methoden kennen.
Intervisiemethoden PraktijkIntervisie.
Intervisie is succesvol als het methodisch wordt uitgevoerd. De keuze van een methode is afhankelijk van de beschikbare tijd, de groepsgrootte, de mogelijkheden van voorbereiding, de ervarenheid van de facilitator met het facilteren van intervisie en met de methode, en de ervarenheid van de groep in bv het stellen van helpende vragen.

Contacteer ons