intervisie groep
Intervisiegroep opzetten.
Home Starten Bedrijfsvoering Marketing Ontwikkelen Netwerken Forum. U bent hier: Home Ontwikkelen Samenwerken Training intervisie Intervisiegroep opzetten. Waar te beginnen? Je kunt je aansluiten bij een bestaande intervisiegroep of er zelf een opzetten. Het kan geen kwaad om eerst een keer op bezoek te gaan bij een geoefende intervisiegroep. Dat is zeker zo als je met een aantal onervaren deelnemers een nieuwe groep opzet.
vlaams gewest
Intervisie Wikipedia.
Vaak bespreken de medewerkers zaken waar ze in hun werk tegenaan lopen met elkaar volgens een bepaalde protocol waarin vastgelegd is wat aan de orde komt en hoe de interactie plaatsvindt. In het hoger onderwijs wordt intervisie ook als werkvorm gehanteerd.
WC verstopt
Vonk en Visie: Intervisie.
De intervisie wordt bij aanvang begeleid door de intervisiecoach. Die leert de groep een aantal vaardigheden en methodieken. Daarna zorgt een wisselend leiderschap van de deelnemers in de groep ervoor dat de groep na een aantal bijeenkomsten zelfstandig verder intervisie kan organiseren.
simulatie hypothecaire lening
Intervisie Portilog.
Intervisie is een leervorm waarbij u praktische vragen voorlegt aan en bespreekt met collegas van andere bedrijven. De antwoorden komen dus komen dus niet van een docent maar uit de praktijk. U leert van elkaar doordat u kennis en ervaring uitwisselt. Wat mag u verwachten? Interessante, actuele themas worden in groep en onder begeleiding van een coach besproken.
lease auto
Intervisiegroep Vrijetijdszorg www.vlaamswelzijnsverbond.be.
U bent hier. Home Sectoren Ondersteuning van personen met een handicap Overleg en adviesorganen Comités en intervisiegroepen Intervisiegroep Vrijetijdszorg. Jeugdhulp en Gezinsondersteuning. Ondersteuning van personen met een handicap. Sectorale LedenVergadering OPH. Sectoraal Directiecomité OPH. Overleg en adviesorganen. Comités en intervisiegroepen.
Intervisiegroep neuropsychologie Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen.
Deze groep bestaat uit een 30 tal enthousiaste leden. We komen 4 tot 6 keer per jaar op een zaterdagvoormiddag samen in afwisselend Brussel Grasmarkt en Gent universitair ziekenhuis. We bespreken neuropsychologische themas en casuïstiek. Hiernaast adviseren en informeren we elkaar ook via mail. Intervisiemomenten van deze groep gaan door.
Mogelijkheden en valkuilen van casusbesprekingen in het kader van intervisie Sig.
Hoe reageer je best als deelnemers vooringenomen lijken en zich al te kritisch opstellen? Hoe reageer je op een groep die te snel naar de oplossingen springt? Wat doe je wanneer zichtbaar wordt dat de casus emotioneel gevoelig ligt voor de betrokken deelnemer? Wat als deelnemers gaan psychologiseren? We bieden praktische handvatten aan dos donts voor veel voorkomende situaties die je in de volgende intervisiebijeenkomst al kan uittesten om meer leereffect uit een sessie te halen. Joris Ghijsels van Praxisnetwerk heeft als consultant meer dan vijftien jaar ervaring in het gebruiken van intervisietechnieken, het faciliteren van intervisiesessies als externe begeleider en het opleiden van intervisiebegeleiders in het toepassen van intervisiemethodieken. Deze studiedag is bedoeld voor begeleiders en leden van intervisiegroepen of mensen die graag zouden leren om intervisiegroepen te begeleiden. Ervaring met intervisie is niet noodzakelijk.
Intervisie Wikipedia.
Vaak bespreken de medewerkers zaken waar ze in hun werk tegenaan lopen met elkaar volgens een bepaalde protocol waarin vastgelegd is wat aan de orde komt en hoe de interactie plaatsvindt. In het hoger onderwijs wordt intervisie ook als werkvorm gehanteerd.
Intervisie.
De intervisie gaat door in kleine groep van max. We werken in een reeks van 5 bijeenkomsten. Op die manier ontstaat er een vaste, vertrouwde groep waar ervaringen en vragen in alle veiligheid gedeeld kunnen worden. Zie agenda voor concrete data.
Intervisie BV Databank.
Dit komt niet voor bij intervisie. Intervisie gaat steeds uit van wat bij de deelnemers in de groep aan praktijkervaring, kennis en vaardigheden aanwezig is. De groep weet meer dan elk van de deelnemers afzonderlijk en haalt daaruit zijn kracht synergie.

Contacteer ons