Shiatsu-methode
Behandelmethodes.
Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de gerelateerde, segmentale zones. Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een spinale zenuw al irriteren.
shiatsu
Shiatsu Therapie Menselijk Lichaam Menselijk Lichaam.
Samen met acupunctuur en de traditionele Chinese geneeskunde heeft Shiatsu gemeen dat de natuurlijke fenomenen de verschillende aspecten van de Chi of Ki Qi energie zijn en dat ze allen afstammen van de vijf elementen vuur, aarde, metaal, water en hout.
koelkast
Shiatsu helpt bij pijn en stress Gezondheid en Co.
De officiële uitgebreide definitie volgens de Japanse overheid: De therapie die druk met duimen en handpalmen toepast op punten van het lichaam, onregelmatigheden corrigeert, gezondheid verbetert, bijdraagt tot het verlichten van diverse ziekten en de zelfgenezende werking van het organisme activeert.
bouwkundige keuring breda
Shiatsu Wikipedia.
Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen. De manier van masseren van Tokujiro Namikoshi of die van Toru Namikoshi kreeg een breder draagvlak laat in de jaren 50.
Medisch shiatsu Ricare Boekel.
Deze van oorsprong Oosterse Volksgeneeskunst die van vader op zoon werd doorgegeven, werd later door Namikoshi gecombineerd met de modernere Westerse geneeskunst en daardoor naar een hoger medisch niveau getild. In 1964 is deze shiatsu-methode als enige door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid en Hygiëne erkend.
bol.com Het Shiatsu Werkboek, Toru Namikoshi 9789020252729 Boeken.
In dit uitgebreide studie-/naslagwerk wordt de gehele shiatsu-methode behandeld. Na een inleiding en algemeen gedeelte worden vooral de anatomie en het functioneren van het lichaam behandeld. Daarna volgen basishandelingen en de therapie voor het gehele lichaam, zowel bij zijligging, rugligging, enz.
Shiatsu of wel drukpuntmassage oosterse massage voor verzorging van uw huid.
Shiatsu gaat er vanuit dat het gezicht de spiegel is van alle lichaamsfuncties. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsu-massage toepast, een relatie leggen tussen steeds weer terugkerende puistjes op dezelfde plaats de huidconditie en een orgaan de bron waar energieverstoringen ontstaan.

Contacteer ons